top of page

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

21_edited.png

ΑΝΔΡΟΣ
η υδάτινη Κυκλάδα

 
ΠΑΣΧΑ
3-7 ΜΑΪΟΥ 2024

Ελάτε με τη Γεωπαιδεία να εξερευνήσουμε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων, την «υδάτινη» Άνδρο.

Μέσα σε 5 ημέρες θα ζήσουμε αξέχαστες στιγμές συνδυάζοντας τη γνώση με την απόλαυση μέσα από δραστηριότητες και μέρη που θα μας εκπλήξουν. Η Άνδρος είναι ένα μοναδικό κυκλαδονήσι με έντονο το στοιχείο του νερού, μαγευτικά τοπία, προστατευόμενες περιοχές, πληθώρα υγροβιότοπων, ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς και ιστορία που χάνεται στους αιώνες. Οι ακτές της είναι απόκρηµνες και έντονα διαμελισμένες, σχηματίζοντας υπήνεμους κολπίσκους, επιμήκη ακρωτήρια και μικρές απομονωμένες παραλίες.

Παρέα θα ανακαλύψουμε το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον της Άνδρου, άλλοτε γνωστή και ως Υδρούσα. Η Άνδρος έχει ιδιαίτερη μορφολογία, είναι ένα από τα πιο ορεινά νησιά των Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται από πληθώρα φυσικών πηγών και από επιφανειακά νερά. Ο υδάτινος χαρακτήρας της, η ορεινότητά της, αλλά φυσικά και η νησιώτική της ταυτότητα θα μας απασχολήσουν κατά της διάρκεια του ταξιδιού μας. Θα περπατήσουμε σε παραποτάμια μονοπάτια και καταπράσινες ρεματιές, διάσπαρτες από εντυπωσιακούς νερόμυλους και πλούσια υδροχαρή χλωρίδα.

Θα βρεθούμε σε κατάφυτες διαδρομές, ανάμεσα σε πλατάνια και σκλήθρα και θα δροσιστούμε στις φυσικές πηγές του νησιού, όπου θα μάθουμε πώς αυτές δημιουργούνται, αλλά και πώς συνδέονται με την μυθολογία και ιστορία του νησιού. Ακολουθώντας μερικά από τα δεκάδες μονοπάτια της Άνδρου, τις «στενές» των ντόπιων, θα περιπλανηθούμε σε παραδοσιακούς οικισμούς και θα διασχίσουμε κάποια από τα 50 πετρόκτιστα γεφύρια, τα περισσότερα γεφύρια που συναντάμε στις Κυκλάδες! Με τη βοήθεια των γεωλόγων μας, θα γοητευτούμε από την ομορφιά των πετρωμάτων και την σημασία που αυτά έχουν για τον άνθρωπο αφού μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των «αιμασιών», που πλέον αποτελούν και μέρος της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του τόπου μας.

Η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Άνδρου είναι ανυπολόγιστης αξίας, δεδομένου ότι καλύπτει κάθε ιστορική περίοδο από τη νεολιθική εποχή μέχρι και σήμερα. Θα περιπλανηθούμε στην ιστορία της μέσα από αφηγήσεις για τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα της Άνδρου, αλλά και από την επίσκεψή μας στα φημισμένα καστρομονάστηρα του νησιού που χρονολογούνται στο Βυζάντιο. Η γραφική Χώρα της Άνδρου με τα κυκλαδίτικα σοκάκια της και την νεοκλασική της αρχιτεκτονική θα μας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, αφού αποτέλεσε την κοιτίδα της Ελληνικής ναυσιπλοΐας.


Συνοδοί επιστήμονες, σε όλη την εκδρομή, μοιράζονται βιωματική γνώση και ερμηνεύουν το περιβάλλον (περιβαλλοντική εκπαίδευση) προσφέροντας μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!

Οι περιηγήσεις μας θα ξεκινάνε κάθε μέρα από το Μπατσί, το δημοφιλές ψαροχώρι-θέρετρο της Άνδρου που βρίσκεται στα δυτικά παράλια του νησιού. Θα επισκεφθούμε, την κοιλάδα της Μεσαριάς που καταλαμβάνει το κεντρικό μέρος του νησιού, φιλοξενώντας παραδοσιακούς οικισμούς, αστείρευτες φυσικές πηγές, αλλά και γεωλογικούς σχηματισμούς μοναδικής αξίας.

Το Σπήλαιο Φόρος, ένα από τα πρώτα σπήλαια που ερευνήθηκαν και καταγράφτηκαν, μας περιμένει να το επισκεφθούμε και να νιώσουμε την χαρά της εξερεύνησης. Εκεί, και πάντα με τη βοήθεια των γεωλόγων μας, θα παρατηρήσουμε τα απόκοσμα σπηλαιοθέματα και θα μάθουμε πώς σχηματίζονται οι σπηλιές, τι σχέση έχουν με το νερό, αλλά και ποια είναι η αξία τους για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την επιστήμη.

Πεζοπορώντας και ακούγοντας το κελάρυσμα του νερού θα βρεθούμε στους καταρράκτες της Πυθάρας και στη Γερόλιμνη, τον μυστικό παράδεισο της Άνδρου. Θα κατανοήσουμε την αξία του νερού, τόσο ως πηγή ζωής, όσο και ως μια ορμητική δύναμη που σμιλεύει τους ορεινούς όγκους δημιουργώντας φαράγγια, απομονωμένους υγροβιότοπους και ενδιαιτήματα για ενδημικά είδη. Από το πλήθος των πηγών ξεχωρίζει η διάσημη πηγή Σάριζα που χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο εκατοντάδες χρόνια και εμφιαλώνεται σχεδόν εκατό!

Όμως το νερό για την Άνδρο έχει υπάρξει και κινητήριος δύναμη, ένας φορέας ανάπτυξης το νησιού. Αυτό ακριβώς θα μελετήσουμε στο παιχνιδιάρικο μονοπάτι των Φρουσαίων, όπου η παρουσία του νερού επέτρεψε τη δημιουργία ενός παραποτάμιου οικισμού και μιας ξεχωριστής κοινωνικής ομάδας, αυτής των Μυλωνάδων. Περπατώντας παράλληλα στο νερό θα δούμε να ξεδιπλώνεται μπροστά μας η ιστορία ενός άλλοτε ακμάζοντα οικισμού, αφού οι πολλαπλοί νερόμυλοι εντυπωσιακού μεγέθους που θα δούμε, κάποτε συνέβαλαν στην τοπική παραγωγή.

Μπορεί η Άνδρος να ξεχωρίζει σε σχέση με τις άλλες Κυκλάδες για τα πλούσια επιφανειακά νερά της και τις ιδιαιτερότητες που αυτά δημιουργούν, αλλά παραμένει μια από αυτές. Η επίσκεψή μας στο νότιο μέρος του νησιού θα μας το υπενθυμίσει καθώς θα βρεθούμε σε ένα κυκλαδίτικο τυπικό τοπίο με παράκτια περιβάλλοντα και απόκρημνα βράχια, ενταγμένο στο δίκτυο NATURA 2000, όπου φιλοξενούνται οι μαυροπετρίτες, οι θαλασσοκόρακες, αλλά και οι Σπιζαετοί, σημαντικά για την χώρα μας είδη ορνιθοπανίδας, που πλέον απειλούνται.

Η κοιλάδα που καταλήγει στον όρμο Κόρθι είναι κατάφυτη από ελιές, λεμονιές, συκιές, με διάσπαρτους οικισμούς, οι περισσότεροι από τα χρόνια του Μεσαίωνα. Οικισμοί, κάστρα, ξωκκλήσια, ξερολιθιές που ορίζουν κτήματα, βοσκοτόπια και κονάκια είναι όλα χτισμένα με σχιστόλιθο, το πέτρωμα που κυριαρχεί στην Άνδρο.

Το νησί της Άνδρου έχει έντονη ανθρώπινη παρουσία και χαρακτηρίζεται από συνεχή κατοίκηση από το 10.000πχ μέχρι και σήμερα. Στη εκδρομή μας θα αφεθούμε σε ένα παιχνίδι θησαυρού, αναζητώντας τα σημάδια που κάθε ιστορική περίοδος και εποχή έχει ανεξίτηλα αφήσει στο νησί. Οι νεολιθικοί και γεωμετρικοί οικισμοί του νησιού ακολουθούνται από αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά ευρήματα, ενώ η βυζαντινή εποχή αντιπροσωπεύεται από μοναδικής αξίας εκκλησίες και μοναστήρια. Η παρουσία των Φράγκων δεν περνάει απαρατήρητη αφού κληροδότησε πληθώρα γεφυριών και δρόμων, ενώ το τελευταίο κομμάτι του παζλ της ιστορίας είναι η πρόσφατη ιστορία, που έχει συμβάλλει σημαντικά στη σημερινή μορφή του νησιού αλλά και της Ελλάδας. Άλλωστε, το πρώτο ελληνικό υπερωκεάνιο ήταν Ανδριώτη εφοπλιστή!

Πολλά αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας της Άνδρου, ενώ μπορεί κανείς να θαυμάσει και ευρήματα από την πρώτη πρωτεύουσα της Άνδρου, την Παλαιόπολη. Έντονη είναι και η παρουσία των Βενετών στην Άνδρο. Κατασκεύασαν πολλά δημόσια έργα, όπως είναι ο Πύργος της Φανερωμένης ή αλλιώς Επάνω Κάστρο, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε σε μια μεσαιωνική καστροπολιτεία, που είναι και η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη της Άνδρου, με επιβλητική θέα στο Αιγαίο και απόκρημνες πλαγιές που το καθιστούν το ιδανικό παρατηρητήριο για πειρατές. Ρεμβάζοντας τη θάλασσα θα αναλύσουμε την σχέση ανθρώπου και περιβάλλοντος στη διάρκεια των αιώνων, απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους η Άνδρος υπήρξε ένας τόπος τόσο φιλόξενος για τον άνθρωπο και την εξέλιξή του.

Τέλος, θα βιώσουμε τα ήθη και έθιμα των ημερών μαζί με τους ντόπιους φίλους μας ενώ την ημέρα του Πάσχα θα γιορτάσουμε όλοι μαζί σε ένα υπέροχο περιβάλλον με παραδοσιακό τραπέζι και τοπικά εδέσματα. Την τιμητική του στο πασχαλινό τραπέζι θα έχει η «φουρτάλια» και ο παραδοσιακός «Λαμπριάτης» που στην Άνδρο «καταναλώνεται» μόνο το Πάσχα, αφού η παρασκευή του γεμιστού κατσικιού είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα.

Οι πεζοπορικές διαδρομές που θα ακολουθήσουμε οργανώθηκαν και επιλέχθηκαν με την αρωγή του «Άνδρου Διαδρομές» - Andros Routes, μια ενεργή ομάδα με κύρια δράση την καταγραφή, συντήρηση και ανάδειξη των παλαιών πεζοπορικών διαδρομών του νησιού, καθώς και την καταγραφή της προφορικής ιστορίας, συνδυάζοντας έτσι την έρευνα με  δράσεις για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τη βιώσιμη τουριστική εξέλιξη της Άνδρου.

DSC02345
DSC02247
DSC02337
DSC02153
DSC01856
DSC01798
DSC02387
DSC01777
32
DSC01595
DSC01560
DSC01556
29
9
12 (2)
28
23 (2)
42
39
38
17
DSC02082
16 (2)
13
14
1
51

​ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ*

 

1η ΗΜΕΡΑ - Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/5/2024

06:45 Αναχώρηση με πούλμαν από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα (παράδρομος Λ. Μεσογείων στην άνοδο) με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας και επιβίβαση στο πλοίο Andros Queen με εκτιμώμενη ώρα άφιξης στο λιμάνι Γαύριο της Άνδρου στις 10:00.  Άφιξη στην Άνδρο και μεταφορά στο Μπατσί. Αφού τακτοποιηθούμε στα καταλύματα μας, θα ακολουθήσει γνωριμία με την ομάδα και τους συνοδούς και ενημέρωση για το πρόγραμμα της εκδρομής και των δραστηριοτήτων μας. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στη Χώρα της Άνδρου όπου θα ξεκινήσουμε ένα μονοπάτι γνωριμίας με το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του νησιού. Στην εύφορη κοιλάδα των Λιβαδιών και δίπλα από τον Μεγάλο Ποταμό, θα περπατήσουμε ανάμεσα από καλλιέργειες με εσπεριδοειδή ή τα «ξινά» των ντόπιων και θαυμάσουμε τους ψηλούς πέτρινους μαντρότοιχους και το παλιό γεφύρι της. Η κατάληξη του μονοπατιού θα μας φέρει μέσα στον κεντρικό πεζόδρομο της Χώρας που ξεχωρίζει με τον συνδυασμό της νεοκλασικής και κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας στη Χώρα, θα μάθουμε για την ιστορία του εμπορικού και οικονομικού κέντρου του νησιού, την παράδοση στη ναυτιλία αλλά και για την επιλογή εγκατάστασης και ίδρυσης του Κάτω Κάστρου πάνω στη βραχώδη χερσόνησο με τη φυσική οχύρωση. Το μεσημέρι θα δοθεί ελεύθερος χρόνος για φαγητό και περιήγηση στα διπλανές παραλίες της Χώρας. Το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στο κοσμοπολίτικο Μπατσί και θα ετοιμαστούμε για την περιφορά του επιταφίου σ΄ ένα κατανυκτικό περιβάλλον με την μπάντα να προπορεύεται, να ακολουθεί ο ξύλινος σταυρός, οι νεαρές μυροφόρες και το πλήθος σε μια πομπή που φτάνει μέχρι το λιμάνι. Ελεύθερο βράδυ.

2η ΗΜΕΡΑ - Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 4/5/2024

Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε με πούλμαν προς την κοιλάδα της Μεσαριάς και το χωριό Αλαδινό. Ξεκινώντας από το ομώνυμο πέτρινο γεφύρι και ακολουθώντας ένα εύκολο μονοπάτι θα καταλήξουμε στο σπήλαιο Φόρος. Με τους γεωλόγους της Γεωπαιδείας θα περιηγηθούμε και θα μάθουμε για τη σημασία και τη δημιουργία ενός από τα πιο αυθεντικά και ανέγγιχτα από την τουριστική αξιοποίηση σπήλαια της χώρας μας ενώ συνοδός από τον πολιτιστικό σύλλογο Αλαδινού θα μας μεταφέρει τους μύθους που συνδέονται με αυτό. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο χωριό Μαίνητες όπου θα μας καλωσορίσει ο πολιτιστικός σύλλογος. Μαζί τους θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή εξερεύνησης για να γνωρίσουμε τις ιστορίες που συνδέονται με το καταπράσινο φυσικό τοπίο και τα κρυστάλλινα νερά των φυσικών πηγών που θεωρούνταν ιερά. Το μεσημέρι θα φάμε στη γραφική πλατεία του χωριού όπου ξεχωρίζουν τα νερά των πηγών που βγαίνουν μέσα από μαρμάρινα κεφάλια λιονταριών. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Μπατσί για ελεύθερο απόγευμα με ξεκούραση, μπάνιο στην παραλία του και ετοιμασία για την Ανάσταση. Μετά την Ανάσταση θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και την γέμιση του «Λαμπριάτη» σε ταβέρνα στην παραλία στο Μπατσί.

3η ΗΜΕΡΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 5/5/2024

Την ημέρα του Πάσχα, μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία στο νησί εντός μιας προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 αλλά και ένα πασχαλιάτικο τραπέζι μαζί με τους ντόπιους σε ένα μοναδικό τοπίο στη φύση. Μετά το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε στα ανατολικά του νησιού προς το χωριό Αποίκια και η πρώτη μας στάση θα είναι στους καταρράκτες της Πυθάρας. Μέσα από ένα εύκολο μονοπάτι, θα πεζοπορήσουμε δίπλα σε μια ρεματιά και θα μάθουμε για το μικρό οικοσύστημα που φιλοξενεί πολλά πουλιά και αμφίβια αλλά και σπάνια είδη φυτών και αγριολούλουδων που φυτρώνουν εκεί. Τα νερά της Πυθάρας εκτός από την άρδευση των χωραφιών κινούσαν το μεγαλύτερο νερόμυλο των Βαλκανίων, τη “Φάμπρικα” κοντά στο χωριό των Στενιών. Μετά το μονοπάτι μας θα προσεγγίσουμε και την πηγή Σάριζα και το εμφιαλωτήριο από το οποίο εξάγονταν το πηγαίο νερό και εκτός της Ελλάδας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς την κοιλάδα της Βουρκωτής και τον ποταμό Άχλα που καταλήγει στην ομώνυμη παραλία με τον σημαντικό υδροβιότοπο της. Ξεκινώντας μια πεζοπορική διαδρομή από τη Μονή του Αγ. Νικολάου, θα φτάσουμε μέχρι τη Γερολίμνη. Η περιοχή της Γερολίμνης είναι ένα καταπράσινο τοπίο με τρεχούμενα νερά, λίμνες, καταρράκτες και πυκνή βλάστηση που δημιουργούν μια εικόνα που δύσκολα συναντάμε σε νησί και συνθέτουν ένα δημιούργημα φυσικής απαράμιλλης ομορφιάς. Το μεσημέρι, θα μεταφερθούμε σ’ ένα αγροτικό τοπίο όπου θα μας περιμένει πασχαλινό γιορτινό γεύμα με την παραδοσιακή «φουρτάλια» και τον «Λαμπριάτης» με παρέα τους ντόπιους φίλους μας. Το απόγευμα και κατά την επιστροφή μας στο Μπατσί, θα κάνουμε μια στάση έξω από το χωριό Στενιές για να ακούσουμε τα «Μάσκουλα», το εκρηκτικό τοπικό έθιμο. Επιστροφή στο Μπατσί, ελεύθερο βράδυ.

 

4η ΗΜΕΡΑ - ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 6/5/2024

Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στα νότια του νησιού και προς την περιοχή της κοιλάδας του Κορθίου. Από το χωριό Κόχυλος, θα πεζοπορίσουμε μέχρι την κορυφή που βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγιάς Φανερωμένης και το Απάνω Κάστρο. Η ψηλά ιστάμενη μεσαιωνική καστροπολιτεία προσφέρει υπέροχη θέα στο Κόρθι και στο Αιγαίο. Εκτός των άλλων θρύλων, θα μάθουμε για τη «γριά» που το πρόδωσε και για το όνομα της διάσημης γειτονικής παραλίας της «γριάς το πήδημα» που σχετίζεται με αυτό. Η φυσικά οχυρωματική θέση επέτρεψε τη δημιουργία του οικισμού με τείχη, πύργους, προμαχώνα, κινστέρνες και πύλες περιφερειακά. Στη συνέχεια, επιστρέφοντας στον Κόχυλο θα ζήσουμε την κυκλαδίτικη φιλοξενία στο παραδοσιακό καφενείο του κυρ Γιώργου και της Χαρούλας αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο. Νωρίς το απόγευμα θα κατευθυνθούμε στο χαρακτηρισμένο παραδοσιακό οικισμό Επισκοπείο με τα πέτρινα σπίτια και τους περίτεχνους περιστεριώνες για να επισκεφτούμε το γεφύρι του Στεφ’ με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ή πλέον το  «γεφύρι της αγάπης» γνωστό από την ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη.  Το απόγευμα, πριν κατευθυνθούμε στο Κόρθι ή Γυαλό των ντόπιων για βόλτα στο παραθαλάσσιο οικισμό, θα επισκεφτούμε στο χωριό Αηδόνια την παραδοσιακή πετρόκτιστη κρήνη με την ανάγλυφη περίτεχνη διακόσμηση όπου παλιότερα έπλεναν τα ρούχα οι γυναίκες του χωριού. Το βράδυ επιστροφή στο Μπατσί, ελεύθερο βράδυ.

5η ΗΜΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ 7/5/2024 (ΑΡΓΙΑ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ)

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για το βόρειο κομμάτι του νησιού και τον οικισμό των μυλωνάδων. Εκεί, θα πεζοπορήσουμε το εντυπωσιακό μονοπάτι των Φρουσσαίων και θα αντιληφθούμε τη συμβολή της φύσης στην προβιομηχανική ιστορία και ανάπτυξη της Άνδρου. Μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή, παράλληλα σε ρέματα και υδράυλακες, θα δούμε πάνω από δέκα νερόμυλους, τα μεγάλα ερειπωμένα σπίτια των μυλωνάδων και θα μάθουμε για την απλή τεχνολογία των νερόμυλων που στηρίζονταν στην κίνηση του νερού, στην αλυσιδωτή υδροδότηση, στην πέτρα και το ξύλο. Το μεσημέρι θα φάμε σε μια από τις πιο φημισμένες ταβέρνες του νησιού. Το απόγευμα, θα κάνουμε μια σύντομη στάση στον Πύργο του Αγ. Πέτρου της ελληνιστικής εποχής που είναι από τους καλύτερα σωζόμενους στις Κυκλάδες και είναι κατασκευασμένος από ντόπιο σχιστόλιθο. Μικρή στάση στο λιμάνι του Γαυρίου πριν την αναχώρησή μας στις 18:00 με προορισμό τη Ραφήνα και εκτιμώμενη ώρα άφιξης στις 20:00. Εκεί, θα μας περιμένει πούλμαν για μεταφορά στο μετρό της Εθνικής Άμυνας.

* το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να τροποποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών.

** η εκδρομή περιλαμβάνει πεζοπορικές διαδρομές μέτριας δυσκολίας και απευθύνεται σε συμμετέχοντες με καλή φυσική κατάσταση και πεζοπορικό εξοπλισμό (πεζοπορικά παπούτσια, μπατόν)

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (ανά άτομο)

Τρίκλινο 570€

Δίκλινο 610€

Μονόκλινο 730€

Ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τα 30 άτομα

 

​Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται:

 

 • Μεταφορικά με πούλμαν προς/από το λιμάνι της Ραφήνας, από τον σταθμό Μετρό Εθνική Άμυνα (παράδρομος ανόδου Λεωφ. Μεσογείων)

 • Όλα τα μεταφορικά με πούλμαν και οδηγό κατά τη διάρκεια παραμονής στην Άνδρο

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα - Άνδρο με επιστροφή

 • 4 διανυκτερεύσεις στο "Maistrali studios-apartments" στο Μπατσί

 • 4 πρωινά

 • Πασχαλινό γεύμα της Κυριακής με τον Παραδοσιακό «Λαμπριάτη»

 • 4 γεύματα σε επιλεγμένες ταβέρνες της περιοχής

 • Είσοδος και ενημέρωση στο σπήλαιο Φόρος

 • Οικονομική ενίσχυση στον Πολιτιστικό Συλλόγο Μαινήτων

 • Δωρεά – οικονομική ενίσχυση του «Άνδρου Διαδρομές» - Andros Routes για τη καταγραφή, συντήρηση και ανάδειξη των παλαιών πεζοπορικών διαδρομών του νησιού

 • Πεζοπορίες με συνοδούς (μονοπάτια μέτριας δυσκολίας, απαιτούν καλή φυσική κατάσταση)

  • Λιβάδια – Χώρα (3,5km)

  • Γέφυρα Αλαδινού – Σπήλαιο Φόρος (1km)

  • Κυκλική διαδρομή Μαίνητες (4km)

  • Καταρράκτες Πυθάρας (2km)

  • Μονοπάτι Γερολίμνης (6km)

  • Μονοπάτι Κάστρο Φανερωμένης (5km)

  • Μονοπάτι Μυλωνάδων-Φρουσσαίοι (4km)

 • Ερμηνεία περιβάλλοντος και ενημέρωση για την περιοχή από επιστήμονες σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής με σκοπό την γνωριμία του ιδιαίτερου και μεγάλης σημασίας οικοσυστήματος της περιοχής

 • Λήψη και διανομή φωτογραφιών

 • Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση εκδρομής από τη Γεωπαιδεία

 • Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (πρώην φόρος διαμονής)

 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

 • Οι φόροι και οι νόμιμες κρατήσεις της επιχείρησής μας

Στην τιμή της εκδρομής δεν περιλαμβάνονται:

 • Αγορές στα τοπικά μαγαζιά

 • Ό,τι δεν αναφέρεται παραπάνω

 • Ταξιδιωτική ασφάλιση (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποζημίωση ακύρωσης ταξιδιού κτλ) κόστος 8€/άτομο

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής,
κόστος, τρόπους κράτησης, πληρωμής,

τον προτεινόμενο ρουχισμό και εξοπλισμό,
τους όρους και προϋποθέσεις εδώ:


Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα

Ολυμπιονικών 9Α ΤΚ 15232 Χαλάνδρι| info@geopedia.gr | τηλ. 2130299551 |Κιν. 6984198181

    Olympionikon 9Α 15232 Chalandri | info@geopedia.gr | tel. 2130299551 |Mob. 6984198181

WWF award en.png
 • Γεωπαιδεία ΚοινΣΕπ Facebook
 • Γεωπαιδεία ΚοινΣΕπ Instagram

ΜΗΤΕ 0208Ε60000871601
ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ (Α.Γ.Ε.ΜΗ): 166243961000
© 2017 ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ ΚΟΙΝΣΕΠ | GEOPEDIA SCE

bottom of page