ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Κίσσαβος
το ανέγγιχτο βουνό

3 ημέρες    26-28 Οκτωβρίου 2019

Το αποκαλούν «Κίσσαβο», «Όσσα», «Όρος των Κελλιών», «Βοτανικό Κήπο», «μπαλκόνι του Αιγαίου».

Ο γειτονικός διάσημος Όλυμπος, οδήγησε στο να παραμείνει άγνωστο, παρθένο, μυστήριο.

Ελάτε με τη Γεωπαιδεία να γνωρίσουμε τον εντυπωσιακό Κίσσαβο!

Ο Κίσσαβος αποτελεί έναν τεράστιο βοτανικό κήπο, για την αφθονία και ποικιλία της βλάστησής του. Είναι κατάφυτος από δάση οξιάς, καστανιάς, κουμαριάς, ελάτης και βελανιδιάς. Στα βόρεια υπάρχουν πολλά καστανοπερίβολα, από τα οποία παράγονται κάστανα τα οποία εξάγονται μέχρι τη Σκανδιναβία! Μεγάλη έκτασή του είναι χαρακτηρισμένη ως «Αισθητικό ∆άσος της Όσσας» και ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA2000. Οι πλαγιές του φιλοξενούν γραφικά χωριά, έντονες χαραδρώσεις και ρέματα που δημιουργούν πανέμορφους καταρράκτες και εντυπωσιακά φαράγγια που καταλήγουν στις χρυσαφένιες δαντελωτές ακτές του Αιγαίου.Η θέση του βουνού και η μορφολογία του μας καλεί να τον εξερευνήσουμε σε μία κυκλική «πράσινη» αλλά και «μπλε» διαδρομή γεμάτη φύση, ιστορία και δράση.

Στο βόρειο τμήμα του βουνού, διερχόμενοι από την κοιλάδα των Τεμπών, θα θαυμάσουμε τον ποταμό Πηνειό και τις εκβολές του από «μέσα» κάνοντας ράφτινγκ στα στενά και πεζοπορώντας στο Δέλτα μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος. Θα γνωρίσουμε το ονομαστό αρχοντοχώρι του Κισσάβου, τα ιστορικά Αμπελάκια, εκεί που ιδρύθηκε ο πρώτος αγροτικός συνεταιρισμός παγκοσμίως. Στα ανατολικά θα απολαύσουμε τις απέραντες παραλίες και θα επισκεφτούμε σημεία με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον όπως το κάστρο της Μελιβοίας, την παρακισσάβεια διάβαση και Βυζαντινά ερείπια του 11ου αιώνα. Στις νότιες παρυφές θα επισκεφτούμε το χωρίο Μελιβοία ή Θανάτου Χώρα, πατρίδα του Φιλοκτήτη, διάσημη για την παραγωγή πορφυρής βαφής και πλέον πρωτοπόρο χωριό στην παραγωγή κάστανου. Θα περιηγηθούμε στο «χωριό των καλλιτεχνών» και χαρακτηρισμένο παραδοσιακό οικισμό με πέτρινα σπίτια και αρχοντικά, το Μεταξοχώρι. Θα πεζοπορήσουμε ένα μονοπάτι μέσα σε πλούσιο δάσος με καστανιές, ξύλινα γεφυράκια και καταρράκτες.

 

Αυτό το τριήμερο αποδράστε με τη Γεωπαιδεία σε ένα βουνό που «γιορτάζει»! Θα απολαύσουμε ζεστά κάστανα στην πηγή προέλευσης τους και θα συμμετέχουμε στη «γιορτή κάστανου» που διοργανώνεται αυτή την εποχή στο χωριό Μελιβοία. Η γιορτή αναδεικνύει τη σημασία του αγαπημένου αυτού καρπού στην οικονομική και αγροτική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Την εκδρομή ολοκληρώνουν ωραίες γεύσεις με τσίπουρο και κρασί τοπικής παραγωγής.

Συνοδοί επιστήμονες, σε όλη την εκδρομή, μοιράζονται βιωματική γνώση (περιβαλλοντική εκπαίδευση)

προσφέροντας μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!

ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ

​ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ - 26/10/2019

07:30 Αναχώρηση από Αθήνα (Μετρό Εθνική Άμυνα, παράδρομος ανόδου Λεωφ. Μεσογείων). Μετά από τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε στον Παλαιόπυργο, περνώντας από τα στενά και το Αισθητικό Δάσος των Τεμπών. Θα θαυμάσουμε τον ποταμό Πηνειό και θα περιηγηθούμε στις εκβολές μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος. Στάση για φαγητό. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε τις ιαματικές πηγές στο Κόκκινο νερό και θα επισκεφτούμε τα Βυζαντινά ερείπια του 11ου αιώνα. Θα ανηφορήσουμε στον Κίσσαβο μέσα από μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή με θέα το μπλε του Αιγαίου. Περνώντας από το χωριό Καρύτσα θα καταλήξουμε στο κρυμμένο μέσα σε Οξιές, Δρυς και Καστανιές χώρο αναψυχής «Αριόπρινο». Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στη Βελίκα και στον ξενώνα μας «Gadren House». Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερο βράδυ.

2η ΗΜΕΡΑ - 27/10/2019

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα έρθουμε σε επαφή με το ιστορικό κομμάτι του Κισσάβου, επισκεπτόμενοι το κάστρο της Μελιβοίας. Στη συνέχεια θα πεζοπορήσουμε ένα μονοπάτι μέσα από την καρδιά του ρέματος της Βελίκας, με υπέροχα τοπία με δάση από πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και πυκνές φτέρες. Σε πολλά σημεία της διαδρομής υπάρχουν ξύλινα γεφυράκια, παγκάκια, τραπεζάκια και βρύση με νερό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συμμετέχουμε στη γιορτή κάστανου στο χωριό Μελιβοία και θα αναμειχθούμε με τους ντόπιους. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το ιστορικό και παραδοσιακό Μεταξοχώρι και θα χαθούμε στα σοκάκια του και τα αρχοντικά του. Το βράδυ επιστροφή στη Βελίκα - ξενοδοχείο.

 

3η ΗΜΕΡΑ - 27/10/2019

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα κατευθυνθούμε στην κοιλάδα των Τεμπών για ράφτινγκ, έναν ιδανικό συνδυασμό δράσης και επαφής με τη φύση. Η διαδρομή ενδείκνυται για αρχαρίους και άτομα κάθε ηλικίας και είναι μια αποδοτική εκπαιδευτικά, ιστορικά και περιβαλλοντικά υπαίθρια δραστηριότητα. Το μεσημέρι, θα επισκεφτούμε το «μπαλκόνι του Κισσάβου», τα ιστορικά Αμπελάκια. Το χωριό μετρά τουλάχιστον επτά αιώνες παρουσίας στο θεσσαλικό βουνό, αλλά έγινε γνωστό κατά τον 18ο αιώνα, όταν συγκροτήθηκε εκεί ο πρώτος εμπορικός συνεταιρισμός παγκοσμίως. Θα ξεναγηθούμε στο «Σπίτι του Σβαρτς», στο λαογραφικό μουσείο και θα επισκεφτούμε τον ναό του Αγ. Γεωργίου. Θα γευτούμε «σπεσιαλιτέ» της περιοχής στην πλατεία του χωριού. Αναχώρηση για Αθήνα με αναμενόμενη ώρα άφιξης 22:30.

* η σειρά των δραστηριοτήτων της εκδρομής ενδέχεται να τροποποιηθεί.

 

 

Συνοδοί επιστήμονες, σε όλη την εκδρομή, μοιράζονται βιωματική γνώση (περιβαλλοντική εκπαίδευση)
προσφέροντας μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!

 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

​​Ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τα 30 άτομα

Κόστος της εκδρομής ανά άτομο σε

4κλινο        190€

3κλινο        200€
2κλινο        230€
Μονόκλινο  260€

Παιδιά μέχρι 10 χρονών έκπτωση 40%

​Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται:

 • Όλα τα μεταφορικά με πούλμαν, οδηγό, διόδια

 • 2 διανυκτερεύσεις με παραδοσιακό πρωινό στο Garden House στη Βελίκα

 • 2 γεύματα σε επιλεγμένες ταβέρνες της περιοχής

 • Ενημέρωση για την περιοχή από επιστήμονες σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής με σκοπό την γνωριμία του ιδιαίτερου και μεγάλης σημασίας οικοσυστήματος της περιοχής

 • Rafting σε συνεργασία με την Trekking Hellas.
  Επαγγελματίες οδηγούς ποταμού, πιστοποιημένους από τη Διεθνή Ομοσπονδία Rafting (IRF).
  Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός rafting.
  Ρόφημα (χυμό, καφέ) και κέικ ή κάστανα

 • Είσοδος και ξενάγηση στο αρχοντικό «Σπίτι του Σβαρτς» στα Αμπελάκια

 • Είσοδος και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο στα Αμπελάκια

 • Ενημέρωση στο Μεταξοχώρι

 • Ενημέρωση στο κάστρο της Μελιβοίας

 • Πεζοπορίες (μονοπάτι Μελιβοία - Βελίκα, απόστασης 8χλμ, διάρκεια 2 1/2 ώρες, εύκολο, για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση)

 • Λήψη και διανομή φωτογραφιών

 • Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση εκδρομής από τη Γεωπαιδεία

 • Φόρος Διαμονής (Τέλος Διανυκτέρευσης), οι φόροι και οι νόμιμες κρατήσεις της επιχείρησής μας

 

Στην τιμή της εκδρομής δεν περιλαμβάνονται:

 • Αγορές στα τοπικά μαγαζιά

 • Ό,τι δεν αναφέρεται παραπάνω


Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής,
κόστος, τρόπους κράτησης, πληρωμής,

τον προτεινόμενο ρουχισμό και εξοπλισμό,
τους όρους και προϋποθέσεις εδώ: