top of page

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Κίσσαβος
το ανέγγιχτο βουνό

3 ημέρες    28-30 Οκτωβρίου 2022

Το αποκαλούν «Κίσσαβο», «Όσσα», «Όρος των Κελλιών», «Βοτανικό Κήπο», «μπαλκόνι του Αιγαίου».

Ο γειτονικός διάσημος Όλυμπος, οδήγησε στο να παραμείνει άγνωστο, παρθένο, μυστήριο.

Ελάτε με τη Γεωπαιδεία να γνωρίσουμε τον εντυπωσιακό Κίσσαβο!

Ο Κίσσαβος αποτελεί έναν τεράστιο βοτανικό κήπο, για την αφθονία και ποικιλία της βλάστησής του. Είναι κατάφυτος από δάση οξιάς, καστανιάς, κουμαριάς, ελάτης και βελανιδιάς. Στα βόρεια υπάρχουν πολλά καστανοπερίβολα, από τα οποία παράγονται κάστανα τα οποία εξάγονται μέχρι τη Σκανδιναβία! Μεγάλη έκτασή του είναι χαρακτηρισμένη ως «Αισθητικό ∆άσος της Όσσας» και ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA2000. Οι πλαγιές του φιλοξενούν γραφικά χωριά, έντονες χαραδρώσεις και ρέματα που δημιουργούν πανέμορφους καταρράκτες και εντυπωσιακά φαράγγια που καταλήγουν στις χρυσαφένιες δαντελωτές ακτές του Αιγαίου.Η θέση του βουνού και η μορφολογία του μας καλεί να τον εξερευνήσουμε σε μία κυκλική «πράσινη» αλλά και «μπλε» διαδρομή γεμάτη φύση, ιστορία και δράση.

Στο βόρειο τμήμα του βουνού, διερχόμενοι από την κοιλάδα των Τεμπών θα θαυμάσουμε από «μέσα» τον ποταμό Πηνειό και τις εκβολές του, με δραστηριότητες όπως ράφτινγκ στα στενά του και πεζοπορία στο Δέλτα του μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος. Θα μάθουμε για τη σημασία του ποταμού στις αγροτικές δραστηριότητες της περιοχής, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και τη μεγάλη οικολογική του αξία. Θα γνωρίσουμε το ονομαστό αρχοντοχώρι του Κισσάβου, τα ιστορικά Αμπελάκια, όπου ιδρύθηκε ο πρώτος αγροτικός συνεταιρισμός παγκοσμίως. Στα ανατολικά θα απολαύσουμε τις απέραντες παραλίες και θα επισκεφτούμε σημεία με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον όπως το κάστρο της Βελίκας, την παρακισσάβεια διάβαση και Βυζαντινά ερείπια του 11ου αιώνα. Θα εντυπωσιαστούμε από τις πηγές του Κόκκινου Νερού αφού το νερό που θα γευτούμε έχει ιδιαίτερη γεύση, ιαματικές ιδιότητες αλλά και βάφει πορφυρή τη γη δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο. Στις νότιες παρυφές θα επισκεφτούμε το χωρίο Μελιβοία ή Θανάτου Χώρα, πατρίδα του Φιλοκτήτη, διάσημη για την παραγωγή πορφυρής βαφής και πλέον πρωτοπόρο χωριό στην παραγωγή κάστανου. Σε ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια της χώρας θα πεζοπορήσουμε μέσα σε ένα πλούσιο δάσος με καστανιές, ξύλινα γεφυράκια και καταρράκτες. Θα περιηγηθούμε στον χαρακτηρισμένο παραδοσιακό οικισμό με πέτρινα σπίτια και αρχοντικά, το Μεταξοχώρι, το σημερινό «χωριό των καλλιτεχνών».

 

Αυτό το τριήμερο αποδράστε με τη Γεωπαιδεία σε ένα βουνό που «γιορτάζει»! Θα απολαύσουμε ζεστά κάστανα στην πηγή προέλευσης τους και θα συμμετέχουμε στη «γιορτή κάστανου» που διοργανώνεται αυτή την εποχή στο χωριό Μελιβοία. Η γιορτή αναδεικνύει τη σημασία του αγαπημένου αυτού καρπού στην οικονομική και αγροτική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Την εκδρομή ολοκληρώνουν ωραίες γεύσεις με τσίπουρο και κρασί τοπικής παραγωγής.

Συνοδοί επιστήμονες, σε όλη την εκδρομή, μοιράζονται βιωματική γνώση (περιβαλλοντική εκπαίδευση)

προσφέροντας μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!

ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΣΣΑΒΟΣ | ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ

​ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10/2022

07:30 Αναχώρηση από Αθήνα (Μετρό Εθνική Άμυνα, παράδρομος ανόδου Λεωφ. Μεσογείων). Μετά από τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε στον Παλαιόπυργο, περνώντας από τα στενά και το Αισθητικό Δάσος των Τεμπών. Θα θαυμάσουμε τον ποταμό Πηνειό, θα περιηγηθούμε στις εκβολές του μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος, θα γνωρίσουμε ένα υπολειμματικό παρόχθιο δάσος και θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τα μπλε καβούρια. Μετά από στάση για καφέ και φαγητό, δίπλα σε Βυζαντινά ερείπια του 11ου αιώνα, θα γνωρίσουμε τις ιαματικές πηγές στο Κόκκινο νερό που ενδείκνυται για λουτροθεραπεία και για ποσιθεραπεία. Συνεχίζοντας σε μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή με θέα το μπλε του Αιγαίου, αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στη Βελίκα και στον ξενώνα μας «Gadren House». Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερο βράδυ.

2η ΗΜΕΡΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/2022

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο με πούλμαν θα επισκεφτούμε το χωριό της Μελιβοίας. Από εκεί θα κατηφορίσουμε προς τη Βελίκα πεζοπορώντας ένα μονοπάτι δίπλα σε ρέμα με υπέροχα τοπία με δάση από πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και καστανοπερίβολα. Σε πολλά σημεία της διαδρομής υπάρχουν ξύλινα γεφυράκια, παγκάκια, τραπεζάκια και βρύση με νερό. (βαθμός δυσκολίας: για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση, μήκος πεζοπορικής διαδρομής 8km, υψομετρική διαφορά 400m ήπια κατηφορικό) Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε ξανά στη Μελιβοία με πούλμαν όπου θα συμμετέχουμε στη γιορτή κάστανου, θα γευτούμε τοπικά προϊόντα και θα αναμειχθούμε με τους ντόπιους. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το ιστορικό και παραδοσιακό Μεταξοχώρι όπου μαζί με ντόπιους φίλους μας θα περιηγηθούμε στα σοκάκια του, τα αρχοντικά του και τις ιστορικές εκκλησίες του. Θα φάμε σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής και το βράδυ επιστροφή στη Βελίκα - ξενοδοχείο.

 

3η ΗΜΕΡΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10/2022

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα κατευθυνθούμε στην κοιλάδα των Τεμπών για ράφτινγκ, έναν ιδανικό συνδυασμό δράσης και επαφής με τη φύση. Η διαδρομή ενδείκνυται για αρχαρίους και άτομα κάθε ηλικίας και είναι μια αποδοτική εκπαιδευτικά, ιστορικά και περιβαλλοντικά υπαίθρια δραστηριότητα. Ανάμεσα στον Όλυμπο και στον Κίσσαβο, η βλάστηση οργιάζει από αιωνόβιους πλάτανους και στα υδρόφιλα δέντρα βρίσκει καταφύγιο μεγάλο πλήθος πουλιών. Σε μια διαδρομή που ξεκινά λίγο μετά από τον τεκέ του Χασάν Μπαμπά και περνά κάτω από τη κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών και την Αγ. Παρασκευή θα καταλήξουμε σε μια πανέμορφη τοποθεσία δίπλα στο ποτάμι που θα μας περιμένει ελαφρύ κολατσιό. Το μεσημέρι, θα επισκεφτούμε το «μπαλκόνι του Κισσάβου», τα ιστορικά Αμπελάκια. Το χωριό μετρά τουλάχιστον επτά αιώνες παρουσίας στο θεσσαλικό βουνό, αλλά έγινε γνωστό κατά τον 18ο αιώνα, όταν συγκροτήθηκε εκεί ο πρώτος εμπορικός συνεταιρισμός παγκοσμίως που έφερε πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη. Περπατώντας στα πλακόστρωτα στενά, θα ξεναγηθούμε για να ζήσουμε την «αίγλη» εκείνης της εποχής στο μεγαλοπρεπές αρχοντικό «Σπίτι του Σβαρτς» και στο λαογραφικό μουσείο ενώ θα επισκεφτούμε και τον ναό του Αγ. Γεωργίου που αποτελεί πιστό δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των Αμπελακίων. Θα γευτούμε «σπεσιαλιτέ» της περιοχής στην πλατεία του χωριού. Αναχώρηση για Αθήνα με αναμενόμενη ώρα άφιξης 22:30.

* το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να τροποποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών.

 

 

Συνοδοί επιστήμονες, σε όλη την εκδρομή, μοιράζονται βιωματική γνώση (περιβαλλοντική εκπαίδευση)
προσφέροντας μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

​​Ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τα 30 άτομα

Κόστος της εκδρομής ανά άτομο σε

3κλινο         270€
2κλινο         300€
Μονόκλινο  360€

​Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται:

 • Όλα τα μεταφορικά με πούλμαν, οδηγό, διόδια

 • 2 διανυκτερεύσεις στο Garden House στη Βελίκα

 • 2 πρωινά

 • 3 γεύματα σε επιλεγμένες ταβέρνες της περιοχής

 • Ενημέρωση για την περιοχή από επιστήμονες σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής με σκοπό την γνωριμία του ιδιαίτερου και μεγάλης σημασίας οικοσυστήματος της περιοχής

 • Rafting στον ποταμό Πηνειό σε συνεργασία με την Trekking Hellas. Περιλαμβάνει:
  - συνοδούς επαγγελματίες οδηγούς ποταμού, πιστοποιημένους από τη Διεθνή Ομοσπονδία Rafting (IRF)
  - όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό rafting
  - σνακ

 • Είσοδος και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο στα Αμπελάκια

 • Ενημέρωση στο Μεταξοχώρι

 • Πεζοπορίες με συνοδούς

 • Λήψη και διανομή φωτογραφιών

 • Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση εκδρομής από τη Γεωπαιδεία

 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

 • Φόρος Διαμονής (Τέλος Διανυκτέρευσης), οι φόροι και οι νόμιμες κρατήσεις της επιχείρησής μας

 

Στην τιμή της εκδρομής δεν περιλαμβάνονται:

 • Αγορές στα τοπικά μαγαζιά

 • Ό,τι δεν αναφέρεται παραπάνω


Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής,
κόστος, τρόπους κράτησης, πληρωμής,

τον προτεινόμενο ρουχισμό και εξοπλισμό,
τους όρους και προϋποθέσεις εδώ:

bottom of page