top of page

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΚΥΘΝΟΣ
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ    5-7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Αποδράστε με τη Γεωπαιδεία και ελάτε να θαυμάσουμε την ομορφιά της απλότητας της φύσης και του ανθρώπινου πολιτισμού.

 

Περπατώντας σε φρεσκοασβεστωμένα σοκάκια σε γραφικούς οικισμούς, ανάμεσα σε μικρές πλατείες και ολόλευκες εκκλησίες
αλλά και σε ένα δίκτυο μονοπατιών σε μικρούς λόφους με περίτεχνες ξερολιθιές, θα οδηγηθούμε σε σπήλαια, ιαματικές πηγές, εντυπωσιακές γεωμορφές, ακρωτήρια, ορυχεία, αρχαιολογικούς χώρους και πανέμορφες παραλίες.

 

Ζήστε μαζί μας, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας,
την ομορφιά του αυθεντικού, φιλόξενου και γοητευτικού νησιού της Κύθνου.

 

Συνοδοί επιστήμονες, σε όλη την εκδρομή, μοιράζονται βιωματική γνώση (περιβαλλοντική εκπαίδευση)
προσφέροντας μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!

Στην Κύθνο, βάση μας θα έχουμε το φυσικό και απάνεμο λιμάνι της, τον Μέριχα.

 

Στα δυτικά του νησιού θα επισκεφτούμε το Βρυόκαστρο, την αρχαία πρωτεύουσα του νησιού με τους εντυπωσιακούς λατρευτικούς της χώρους, τον μικρό απάνεμο κόλπο της Απόκρουσης με την ομώνυμη αμμώδη παραλία και την διάσημη παραλία Κολώνα ή «Βασίλισσα» των ντόπιων με την ιδιαίτερη παράκτια γεωμορφή που δημιουργεί δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά.

Στο κέντρο της Κύθνου, θα περπατήσουμε στους δύο οικισμούς της. Στη Χώρα ή Μεσσαριά θα «χαθούμε» στα γραφικά καλντερίμια με τα σκιερά στεάδια (στοές) και τα ασβεστωμένα πέτρινα σπιτάκια με τον έντονα γραφικό κυκλαδίτικο χαρακτήρα. Στον παραδοσιακό οικισμό της Δρυοπίδας, με τα διώροφα κτίρια με κεραμίδια, θα «ξεφύγουμε» από την κυκλαδική αρχιτεκτονική. Στην άκρη του οικισμού θα επισκεφτούμε τον υπόγειο χώρο Καταφύκι, ένα μεγάλο φυσικό σπήλαιο με τεχνητές στοές μεταλλείου, δημιούργημα της φύσης και του ανθρώπου. Θα παρακολουθήσουμε τον τρόπο παρασκευής και θα γευτούμε το παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα του παστελιού με το φημισμένο τοπικό θυμαρίσιο μέλι.

Στα βόρεια του νησιού θα πεζοπορήσουμε μέχρι να μας εμφανιστεί ξαφνικά μια καστροπολιτεία στο ύψωμα Κατακεφάλου, το Κάστρο της Ωριάς. Τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού με την μοναδική πανοραμική θέα στο Αιγαίο πέλαγος κατέστρεψε ο Χαϊρρεντίν Μπαρμπαρόσσα.

Στα ανατολικά του νησιού στα Λουτρά, κολυμπώντας στα ζεστά ιαματικά νερά που καταλήγουν μέσα στη θάλασσα θα επιβεβαιώσουμε την άλλη ονομασία της Κύθνου που είναι Θερμιά! Στις Λεύκες, θα βιώσουμε επίσης την μεγάλη μεταλλευτική της ιστορία στις κατακόκκινες στοές των ανενεργών πλέον ορυχείων της. Οι γεωλογικές δημιουργίες συμπληρώνονται με σπηλαιοβάραθρα άγριας φυσικής ομορφιάς, λίγο πριν καταλήξουμε στην παραλία Ζογκάκι, μία από τις πιο όμορφες, ήσυχες και απάνεμες παραλίες της Κύθνου.

Φυσικά θα συμμετέχουμε στο «Λαζάνη», το Θερμιώτικο Καρναβάλι, ρίζες του οποίου βρίσκονται στις αρχαίες ελληνικές παραδόσεις με επιρροές από την ενετοκρατία. Το Καρναβάλι της Κύθνου σχετίζεται με το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης, είναι μια γιορτή που εξυμνεί τη χαρά της ζωής, την αναγέννηση και την ανανέωση του ανθρώπου, της φύσης και ολόκληρης της δημιουργίας.

ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ

​ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ*

 

1η ΗΜΕΡΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 5/3/2022

07:00 Αναχώρηση από Πειραιά. Μετά τη γνωριμία των συμμετεχόντων και γενικές πληροφορίες για την Κύθνο και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, φτάνουμε στο Μέριχα της Κύθνου στις 10:00. Μετά από την τακτοποίηση στα καταλύματα, αναχωρούμε με πούλμαν για τη Δρυοπίδα. Βόλτα στα στενά της και επίσκεψη με ενημέρωση στο σπήλαιο Καταφύκι. Πεζοπορία από τη Δρυοπίδα στην παραλία Λεύκες και στη συνέχεια στα μεταλλεία, με κατάληξη της πεζοπορίας στην παραλία Ζογκάκι. (Σύνολο πεζοπορικής διαδρομής 5km). Επιστροφή οδικώς στη Δρυοπίδα. Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικά εδέσματα. Επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής παστελιού. Το βράδυ επιστροφή στο Μέριχα.

 

2η ΗΜΕΡΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 6/3/2022

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με πούλμαν για τα βόρεια του νησιού. Θα πεζοπορήσουμε μέχρι το Κάστρο της Ωριάς και θα ενημερωθούμε για τη καστροπολιτεία. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι και συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι τον οικισμό με την ομώνυμη παραλία Λουτρά. (Σύνολο πεζοπορικής διαδρομής 7km). Βόλτα και μπάνιο στα θερμά ιαματικά λουτρά στη θάλασσα. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στη Χώρα με πούλμαν. Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικά εδέσματα. Παρακολούθηση του Θερμιώτικου Καρναβαλιού «Λαζάνη». Το βράδυ επιστροφή και ελεύθερο βράδυ στο Μέριχα.

3η ΗΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/3/2022

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με πούλμαν μέχρι την αρχή του μονοπατιού  που οδηγεί στο Βρυόκαστρο. Πεζοπορούμε και περιηγούμαστε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πρωτεύουσας του νησιού. Στη συνέχεια πεζοπορούμε μέχρι στην παραλία Απόκρουση όπου θα πετάξουμε και παραδοσιακά τον χαρταετό μας! Στη συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την παραλία Κολώνα γνωρίζοντας την ιδιαίτερη γεωμορφή της. (Σύνολο πεζοπορικής διαδρομής 6km). Από την Κολώνα (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και την άδεια από το λιμεναρχείο) θα επιστρέψουμε με βάρκα (λάντζα) στο Μέριχα. Κούλουμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικά εδέσματα. Ελεύθερος χρόνος μέχρι την αναχώρησή μας για Πειραιά στις 19:40 με αναμενόμενη ώρα άφιξης 22:50.

* το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να τροποποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών.

** οι ώρες αναχώρησης και επιστροφής των ακτοπλοϊκών μεταφορών θα οριστικοποιηθούν μετά την έκδοση των δρομολογίων από τις ναυτιλιακές εταιρίες

*** οι πεζοπορικές διαδρομές είναι κατάλληλες για αρχάριους με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητος ο εξοπλισμός με ορειβατικά ή πεζοπορικά παπούτσια και εφόσον επιθυμείτε μπατόν πεζοπορίας. Η κατάλληλη υπόδηση είναι θέμα ασφάλειας.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (ανά άτομο)

Δίκλινο 270€

Μονόκλινο 340€

Ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τα 30 άτομα

 

​Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται:

 

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

 • Όλα τα μεταφορικά με πούλμαν, οδηγό

 • 2 διανυκτερεύσεις στα δωμάτια Kontseta, Foinikas ή Panorama

 • Πρωινό

 • 3 γεύματα σε διαφορετικές ταβέρνες στη Δρυοπίδα, στη Χώρα Κύθνου και κούλουμα στο Μέριχα

 • Δραστηριότητες:
  - Πεζοπορίες με συνοδούς
  - Είσοδος και ξενάγηση στο σπήλαιο Καταφύκι
  - Επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακού παστελιού
  - Βόλτα με λάντζα

 • 2 συνοδοί επιστήμονες σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής με σκοπό την γνωριμία του ιδιαίτερου και μεγάλης σημασίας οικοσυστήματος της περιοχής

 • 1 τοπικός συνοδός

 • Λήψη και διανομή φωτογραφιών

 • Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση εκδρομής από τη Γεωπαιδεία

 • Φόρος Διαμονής (Τέλος Διανυκτέρευσης), οι φόροι και οι νόμιμες κρατήσεις της επιχείρησής μας

Στην τιμή της εκδρομής δεν περιλαμβάνονται:

 • Αγορές στα τοπικά μαγαζιά

 • Ό,τι δεν αναφέρεται παραπάνω


Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής,
κόστος, τρόπους κράτησης, πληρωμής,

τον προτεινόμενο ρουχισμό και εξοπλισμό,
τους όρους και προϋποθέσεις εδώ:

bottom of page