top of page

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΚΥΘΝΟΣ
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ

25η ΜΑΡΤΙΟΥ    24-26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Αποδράστε με τη Γεωπαιδεία και ελάτε να θαυμάσουμε την ομορφιά της απλότητας της φύσης και του ανθρώπινου πολιτισμού.

 

Περπατώντας σε φρεσκοασβεστωμένα σοκάκια σε γραφικούς οικισμούς, ανάμεσα σε μικρές πλατείες και ολόλευκες εκκλησίες
αλλά και σε ένα δίκτυο μονοπατιών σε μικρούς λόφους με περίτεχνες ξερολιθιές, θα οδηγηθούμε σε σπήλαια, ιαματικές πηγές, εντυπωσιακές γεωμορφές, ακρωτήρια, ορυχεία, αρχαιολογικούς χώρους και πανέμορφες παραλίες.

 

Ζήστε μαζί μας,
την ομορφιά του αυθεντικού, φιλόξενου και γοητευτικού νησιού της Κύθνου.

 

Συνοδοί επιστήμονες, σε όλη την εκδρομή, μοιράζονται βιωματική γνώση (περιβαλλοντική εκπαίδευση)
προσφέροντας μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!

Στην Κύθνο, βάση μας θα έχουμε τη Μεσσαριά, τη χώρα του νησιού. Εκεί, θα «χαθούμε» στα γραφικά καλντερίμια με τα σκιερά στεάδια (στοές) και τα ασβεστωμένα πέτρινα σπιτάκια με τον έντονα γραφικό κυκλαδίτικο χαρακτήρα.

Στα δυτικά του νησιού θα επισκεφτούμε το Βρυόκαστρο, την αρχαία πρωτεύουσα του νησιού με τους εντυπωσιακούς λατρευτικούς της χώρους, τον μικρό απάνεμο κόλπο της Απόκρουσης με την ομώνυμη αμμώδη παραλία. Θα μάθουμε πως δημιουργήθηκε η διάσημη παραλία Κολώνα ή «Βασίλισσα» των ντόπιων με την ιδιαίτερη παράκτια γεωμορφή που δημιουργεί δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά. Επίσης, θα περιηγηθούμε στο γραφικό και απάνεμο λιμάνι του Μέριχα.

Στο κέντρο της Κύθνου, θα «ξεφύγουμε» από την κυκλαδική αρχιτεκτονική περπατώντας στον παραδοσιακό οικισμό της Δρυοπίδας, με τα διώροφα κτίρια με κεραμίδια. Στην άκρη του οικισμού θα επισκεφτούμε τον υπόγειο χώρο Καταφύκι, ένα μεγάλο φυσικό σπήλαιο με τεχνητές στοές μεταλλείου, δημιούργημα της φύσης και του ανθρώπου. Θα παρακολουθήσουμε τους τοπικούς εορτασμούς για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και θα γευτούμε το παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα του παστελιού με το φημισμένο τοπικό θυμαρίσιο μέλι.

Στα βόρεια του νησιού, θα πεζοπορήσουμε μέχρι να εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά μας μια καστροπολιτεία στο ύψωμα Κατακεφάλου, το Κάστρο της Ωριάς. Τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού με την μοναδική πανοραμική θέα στο Αιγαίο πέλαγος κατέστρεψε ο Χαϊρρεντίν Μπαρμπαρόσσα.

Στα ανατολικά του νησιού στα Λουτρά, κολυμπώντας στα ζεστά ιαματικά νερά που καταλήγουν μέσα στη θάλασσα θα επιβεβαιώσουμε την άλλη ονομασία της Κύθνου που είναι Θερμιά! Στις Λεύκες, θα βιώσουμε επίσης την μεγάλη μεταλλευτική της ιστορία στις κατακόκκινες στοές των ανενεργών πλέον ορυχείων της.

Γνωρίστε μαζί μας την Κύθνο σε μία περίοδο που τα μονοπάτια της είναι ανθισμένα, οι θερμοκρασίες είναι φιλικές για περιήγηση και οι ρυθμοί είναι χαλαροί για να  ανακαλύψουμε την φύση και τον πολιτισμό της Κύθνου!

ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΚΥΘΝΟΣ

​ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ*

 

1η ΗΜΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/3/2023

06:30 Συνάντηση στο Μετρό Εθνική Άμυνα (παράδρομος ανόδου Λεωφ. Μεσογείων) και αναχώρηση με πούλμαν για το λιμάνι του Λαυρίου όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την Κύθνο. Μετά τη γνωριμία των συμμετεχόντων και γενικές πληροφορίες για την Κύθνο και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, φτάνουμε στο Μέριχα της Κύθνου στις 10:20. Με πούλμαν θα μεταφερθούμε στη Χώρα-Μεσσαριά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «Μεσσαριά» και περιήγηση με ξενάγηση στη Χώρα. Το μεσημέρι θα δοθεί χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα αναχωρούμε με πούλμαν για τα βόρεια του νησιού όπου θα πεζοπορήσουμε (σύνολο 5km) ανάμεσα σε ξερολιθιές μέχρι το Κάστρο της Ωριάς και θα ενημερωθούμε για τη καστροπολιτεία που αποτέλεσε μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού. Αφού θαυμάσουμε το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα και την πανοραμική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, επιστροφή οδικώς στη Χώρα και φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικά εδέσματα. Ελεύθερο βράδυ.

 

2η ΗΜΕΡΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 25/3/2023

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με πούλμαν για τη Δρυοπίδα. Από εκεί, θα πεζοπορήσουμε σε μια εύκολη διαδρομή (μήκους 3km) μέχρι την παραλία Λεύκες και στη συνέχεια στα μεταλλεία όπου θα μάθουμε για την μεταλλευτική ιστορία του νησιού ενώ θα περπατήσουμε στις κατακόκκινες στοές των ανενεργών πλέον ορυχείων της. Επιστροφή οδικώς στη Δρυοπίδα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους τοπικούς εορτασμούς των ντόπιων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά της και θα επισκεφθούμε και ενημερωθούμε για το σπήλαιο Καταφύκι, δημιούργημα της φύσης και του ανθρώπου. Το μεσημέρι επιστροφή στη Χώρα και ξεκούραση. Το απόγευμα θα κατηφορίσουμε από ένα εύκολο μονοπάτι (μήκους 4km) στον οικισμό με την ομώνυμη παραλία Λουτρά. Θα μάθουμε γιατί το νησί ονομάζεται αλλιώς «Θερμιά» και θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μπάνιο στα θερμά ιαματικά λουτρά στη θάλασσα. Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικά εδέσματα και βράδυ επιστροφή στη Χώρα με πούλμαν. Ελεύθερο βράδυ.

3η ΗΜΕΡΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 26/3/2023

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε με πούλμαν για τα δυτικά του νησιού μέχρι την αρχή του μονοπατιού που οδηγεί στο Βρυόκαστρο. Με εύκολη πεζοπορία θα καταλήξουμε στην αρχαία πρωτεύουσα του νησιού και τους εντυπωσιακούς λατρευτικούς χώρους της. Στη συνέχεια θα πεζοπορήσουμε  μέχρι τον μικρό απάνεμο κόλπο της Απόκρουσης και θα θαυμάσουμε και θα μάθουμε για τη δημιουργία του γεωλογικού σχηματισμού της παραλίας «Κολώνα» (συνολικό μήκος πεζοπορίας 4km). Το μεσημέρι επιστροφή με πούλμαν στο λιμάνι του νησιού το Μέριχα. Θα φάμε σε τοπική ταβέρνα  και θα επισκεφτούμε εργαστήριο παρασκευής παστελιού. Θα δοθεί χρόνος για περιήγηση μέχρι την αναχώρηση μας για Λαύριο στις 17:30 με αναμενόμενη ώρα άφιξης 19:15. Επιστροφή με πούλμαν από Λαύριο για Εθνική Άμυνα (παράδρομος ανόδου Λεωφ. Μεσογείων).

* το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να τροποποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών.

** οι ώρες αναχώρησης και επιστροφής των ακτοπλοϊκών μεταφορών θα οριστικοποιηθούν μετά την έκδοση των δρομολογίων από τις ναυτιλιακές εταιρίες

*** οι πεζοπορικές διαδρομές είναι κατάλληλες για αρχάριους με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητος ο εξοπλισμός με ορειβατικά ή πεζοπορικά παπούτσια και εφόσον επιθυμείτε μπατόν πεζοπορίας. Η κατάλληλη υπόδηση είναι θέμα ασφάλειας.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (ανά άτομο)

Τετράκλινο 320€

Τρίκλινο 340€

Δίκλινο 370€

Μονόκλινο 420€

Ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τα 30 άτομα

 

​Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται:

 

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια (Λαύριο – Κύθνος, Κύθνος – Λαύριο)

 • Μεταφορά με πούλμαν από το Μετρό Εθνική Άμυνα στο λιμάνι του Λαυρίου και επιστροφή.

 • Όλα τα μεταφορικά με πούλμαν, οδηγό στο νησί της Κύθνου

 • 2 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχείο "Μεσσαριά" στη Χώρα της Κύθνου

 • 2 Πρωινά

 • 3 γεύματα σε διαφορετικές ταβέρνες με τοπικά εδέσματα στα Λουτρά, στη Χώρα Κύθνου και στο Μέριχα

 • Δραστηριότητες:
  - Πεζοπορίες σε όλα τα μέρη ενδιαφέροντος με συνοδούς
  - Ενημέρωση στο σπήλαιο Καταφύκι
  - Επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακού παστελιού

 • 2 συνοδοί επιστήμονες σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής με σκοπό την γνωριμία του ιδιαίτερου και μεγάλης σημασίας οικοσυστήματος της περιοχής

 • 1 τοπικός συνοδός για τις περιηγήσεις στο νησί

 • Λήψη και διανομή φωτογραφιών

 • Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση εκδρομής από τη Γεωπαιδεία

 • Φόρος Διαμονής (Τέλος Διανυκτέρευσης), οι φόροι και οι νόμιμες κρατήσεις της επιχείρησής μας

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στην τιμή της εκδρομής δεν περιλαμβάνονται:

 • Αγορές στα τοπικά μαγαζιά

 • Ό,τι δεν αναφέρεται παραπάνω

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κράτηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από την επιχείρηση μας γι’ αυτό φροντίστε για την έγκαιρη συμμετοχή σας!


Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής,
κόστος, τρόπους κράτησης, πληρωμής,

τον προτεινόμενο ρουχισμό και εξοπλισμό,
τους όρους και προϋποθέσεις εδώ:

Ολυμπιονικών 9Α ΤΚ 15232 Χαλάνδρι| info@geopedia.gr | τηλ. 2130299551 |Κιν. 6984198181

    Olympionikon 9Α 15232 Chalandri | info@geopedia.gr | tel. 2130299551 |Mob. 6984198181

WWF award en.png
 • Γεωπαιδεία ΚοινΣΕπ Facebook
 • Γεωπαιδεία ΚοινΣΕπ Instagram

ΜΗΤΕ 0208Ε60000871601
ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ (Α.Γ.Ε.ΜΗ): 166243961000
© 2017 ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ ΚΟΙΝΣΕΠ | GEOPEDIA SCE

bottom of page