ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Μεσολόγγι
"ο ανθός του αλατιού
"

25 - 27 Μαρτίου 2022

Αποδράστε με την Γεωπαιδεία, σε έναν από τους μεγαλύτερους και πλουσιότερους υγρότοπους της Ευρώπης
που ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 και προστατεύεται διεθνώς από τη Σύμβαση RAMSAR!

 

Θάλασσα, λιμνοθάλασσες, ποτάμιες και παραποτάμιες περιοχές, βάλτοι, αλυκές και μεσογειακά αλίπεδα δημιουργούν ένα σύμπλεγμα μοναδικών οικοτόπων. Η υδροχαρής βλάστηση φιλοξενεί σπάνια πουλιά, τα μεγάλα «τηγάνια» δίνουν βουνά από αλάτι και οι παραδοσιακές πελάδες και τα διβάρια των ψαράδων προσφέρουν φρέσκα ψάρια και αυγοτάραχο, το χρυσάφι της λιμνοθάλασσας. Η Αρχαία πόλη με την πανοραμική θέα, το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο ναυπηγείο της Ελλάδας και ο Κήπος των Ηρώων συνθέτουν την εικόνα μιας περιοχής με μεγάλη ιστορία.

Σας παρουσιάζουμε το Μεσολόγγι, έναν προορισμό πλούσιο σε φύση, ιστορία και γεύσεις, που αξίζει να επισκεφτείς.

 

Η εκδρομή περιλαμβάνει ένα τριήμερο γεμάτο δραστηριότητες. Θα κάνουμε βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα με τα παραδοσιακά πριάρια, θα ψαρέψουμε με τους ψαράδες της λιμνοθάλασσας και θα ενημερωθούμε για την πλούσια ιχθυοπαραγωγή και τις τοπικές τεχνικές αλιείας, θα βιώσουμε την τεχνική του παστώματος και θα απολαύσουμε την φρέσκια ψαριά τους στις παραδοσιακές καλύβες τους, τις πελάδες. Θα ποδηλατήσουμε και θα περπατήσουμε ανάμεσα στις λιμνοθάλασσες παρατηρώντας την ανθρώπινη παρέμβαση και θα γνωρίσουμε αυτό το μοναδικό οικοσύστημα.

Θα ενημερωθούμε για το Εθνικό Πάρκο του Μεσολογγίου, τον τόπο μεγαλύτερης παραγωγής αλατιού στην Ελλάδα και θα επισκεφτούμε το νέο και μοναδικό μουσείο άλατος στην Ελλάδα. Θα περιηγηθούμε στο υδρόφιλο δάσος του Φράξου, ένα διατηρητέο μνημείο της φύσης.

 

Θα ξεναγηθούμε στις αρχαίες Οινιάδες, στον Κήπο των Ηρώων των "ελεύθερων πολιορκημένων", στο ιστορικό μουσείο «Διέξοδος» και την Δημοτική Πινακοθήκη μαθαίνοντας τον ιστορικό πλούτο της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή που δικαιολογούν την επίσημη ονομασία του Μεσολογγίου ως «Ιερή Πόλη».

Στο νησάκι του Αιτωλικού θα κατανοήσουμε την ιδιαιτερότητα της λιμνοθάλασσας που το περιβάλλει, ενώ θα παρακολουθήσουμε το σπάνιο «Τυχερό ψάρεμα» που έχει ενταχτεί στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO. Η ιδιαίτερη φύση αλλά και η σύγχρονη ιστορία αποτυπώνεται από τη Βάσω Κατράκη με καλλιτεχνική δεξιότητα, ήθος και αξιοπρέπεια στα έργα της που θα δούμε στο «Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη».

Η ολιστική εμπειρία ολοκληρώνεται γευόμενοι την τοπική γαστρονομία με τα τοπικά εδέσματα. Θα επισκεφτούμε εργαστήριο παραγωγής αυγοτάραχου για να γνωρίσουμε τη διαδικασία αλίευσης και παραγωγής του, τη διατροφική του αξία και να ζήσουμε μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας.

Συνοδοί επιστήμονες, σε όλη την εκδρομή, μοιράζονται βιωματική γνώση (περιβαλλοντική εκπαίδευση)

προσφέροντας μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!

ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

​ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ (25/3/2022)

08:00 Αναχώρηση από Αθήνα (Μετρό Εθνική Άμυνα, παράδρομος ανόδου Λεωφ. Μεσογείων). Μετά από τις απαραίτητες στάσεις και την διάσχιση της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου θα φτάσουμε στο Μεσολόγγι. Την ημέρα της εθνικής μας εορτής θα ζήσουμε τη σύγχρονη ιστορία της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου επισκεπτόμενοι αρχικά τον χώρο που αποτελεί σύμβολο ελευθερίας και ανεξαρτησίας, τον Κήπο των Ηρώων. Η γνωριμία με το ιστορικό κομμάτι του Μεσολογγίου θα συνεχιστεί με επίσκεψη και ξενάγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη για να θαυμάσουμε έργα κορυφαίων δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο που εμπνεύστηκαν από τη θυσία των «ελεύθερων πολιορκημένων». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο "Liberty" απέναντι από τον Κήπο των Ηρώων. Φαγητό σε μεζεδοπωλείο και βόλτα στους πεζόδρομους του Μεσολογγίου. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το ιστορικό μουσείο, Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» και τους Messolonghi By Locals όπου ντόπιοι μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες διαμορφώνουν τη σύγχρονη ταυτότητας της πόλης. Ελεύθερο βράδυ.

 

2η ΗΜΕΡΑ (26/3/2022)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο με πούλμαν θα μεταφερθούμε για να περπατήσουμε στο δάσος του Φράξου Λεσινίου, ένα από τα πιο σπουδαία δάση που σώζεται μέχρι σήμερα και φημίζεται για την σπανιότητά του και το επιστημονικό του ενδιαφέρον. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην αρχαία πόλη των Οινιάδων με το εντυπωσιακό νεώριο, χτισμένη κοντά στον Αχελώο. Σε τοπικό εργαστήριο παραγωγής αυγοτάραχου, θα δούμε την διαδικασία παρασκευής του και θα έχουμε την εμπειρία μιας μοναδικής γευσιγνωσίας των προϊόντων της λιμνοθάλασσας. Στη συνέχεια δίπλα στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού, θα ξεναγηθούμε στο “Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο Βάσως Κατράκη”. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στο γραφικό νησάκι του Αιτωλικού και θα ενημερωθούμε για την λιμνοθάλασσα και την ιστορία του. Θα παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος με σταφνοκάρι και θα φάμε φρέσκο ψάρι σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικά εδέσματα. Επιστροφή στο Μεσολόγγι το βράδυ.

 

3η ΗΜΕΡΑ (27/3/2022)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα έρθουμε σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον των λιμνοθαλασσών μέσα από ένα πλήθος βιωματικών δραστηριοτήτων οργανωμένες σε μικρές ομάδες. Θα περπατήσουμε ή θα ποδηλατήσουμε (στον πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο Μεσολογγίου περίπου 5km) μια υπέροχη διαδρομή ανάμεσα στις λιμνοθάλασσες της Κλείσοβας και του Μεσολογγίου, μέχρι το νησάκι της Τουρλίδας. Θα γνωρίσουμε τους ντόπιους ψαράδες της περιοχής, μαζί με τους οποίους θα ψαρέψουμε στο παραδοσιακό ιχθυοτροφείο μαθαίνοντας παράλληλα τους παραδοσιακούς τρόπους αλιείας. Θα βιώσουμε την παραδοσιακή τεχνική της προετοιμασίας και της διαδικασίας παστώματος των ψαριών με αλάτι Μεσολογγίου. Θα μας μεταφέρουν με τις βάρκες στους σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος στη λιμνοθάλασσα και θα μας φιλοξενήσουν στις παραδοσιακές τους πελάδες (κατοικίες πάνω σε ξύλινους πασσάλους) για να απολαύσουμε ένα πλούσιο γεύμα με φρέσκα ψάρια συνοδεία τσίπουρου. Το απόγευμα αναχώρηση για Αθήνα, με αναμενόμενη άφιξη στις 22:30.

* το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να τροποποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

​​Ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τα 30 άτομα

Κόστος της εκδρομής ανά άτομο σε

3κλινο        270€
2κλινο        280€
Μονόκλινο  340€

Παιδιά μέχρι 10 χρονών έκπτωση 30%

​Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται:

 • Όλα τα μεταφορικά με πούλμαν, οδηγό, διόδια

 • Διέλευση γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου

 • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο "Liberty"

 • 1 γεύμα με φρέσκο ψάρι στις πελάδες των ψαράδων στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας

 • 2 γεύματα στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό αντίστοιχα με τοπικά εδέσματα

 • Δραστηριότητες:
  - Βαρκάδα σε λιμνοθάλασσα
  - Συνάντηση με ψαράδες της περιοχής
  - Βιωματικό εργαστήρι παστώματος
  - Βιωματικό εργαστήρι ψαρέματος και ενημέρωση για τις παραδοσιακές τεχνικές αλιείας

  - Επίδειξη παραδοσιακής τεχνικής ψαρέματος με σταφνοκάρι (ενταγμένο στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά UNESCO)
  - Πεζοπορία ανάμεσα στις λιμνοθάλασσες (5km)
  - Πεζοπορία στο δάσος του Φράξου (3km)
  - Ενημέρωση για τις αλυκές και το οικοσύστημα
  - Επίσκεψη και γευσιγνωσία σε εργαστήριο παραγωγής αυγοτάραχου
  - Επίσκεψη και ξενάγηση στον ιστορικής σημασίας Κήπο των Ηρώων
  - Είσοδο, επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Οινιάδων
  - Επίσκεψη και ξενάγηση στην Δημοτική Πινακοθήκη Μεσολογγίου
  - Επίσκεψη και ξενάγηση στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»
  - Επίσκεψη και ξενάγηση στο “Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο Βάσως Κατράκη”

 • Επιστήμονες σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής με σκοπό την γνωριμία του ιδιαίτερου
  και μεγάλης σημασίας οικοσυστήματος της περιοχής

 • Λήψη και διανομή φωτογραφιών

 • Διανομή ηλεκτρονικού εντύπου με ενημερωτικό υλικό για την περιοχή

 • Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση εκδρομής από τη Γεωπαιδεία

 • Φόρος Διαμονής (Τέλος Διανυκτέρευσης), οι φόροι και οι νόμιμες κρατήσεις της επιχείρησής μας

 

Στην τιμή της εκδρομής δεν περιλαμβάνονται:

 • Ποδηλασία στην Τουρλίδα Μεσολογγίου (15€ χωρίς ΦΠΑ)

 • Αγορές στα τοπικά μαγαζιά

 • Ό,τι δεν αναφέρεται παραπάνω


Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής,
κόστος, τρόπους κράτησης, πληρωμής,

τον προτεινόμενο ρουχισμό και εξοπλισμό,
τους όρους και προϋποθέσεις εδώ: