ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Αυτός που χαίρεται πιο πολύ το Πάσχα, είναι εκείνος που θα το περάσει στην εξοχή!

Αποδράστε με τη Γεωπαιδεία και ελάτε να γνωρίσουμε, ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας
και το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων.
Ζήστε μαζί μας ένα τετραήμερο γεμάτο δραστηριότητες, στο Πήλιο και τη λίμνη Κάρλα.

 

Στο Πήλιο, τη θερινή κατοικία των θεών και την πατρίδα των Κενταύρων, βάση μας θα έχουμε τη Βυζίτσα, ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Από εκεί, θα πεζοπορήσουμε σε μονοπάτια με πλούσια βλάστηση που καταλήγουν σε σπηλιές Κενταύρων και όμορφους καταρράκτες. Στο γραφικό χωριό Μηλιές, θα κάνουμε βόλτα με άλογα μέσα σε δάσος, θα γνωρίσουμε την τέχνη της μελισσοκομίας και της βοτανολογίας, θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας πηλιορείτικες πίτες, θα γευτούμε παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές. Θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν μέσα σε ξύλινα βαγόνια που σέρνουν οι ατμομηχανές του Μουτζούρη, το θρυλικό τρενάκι που σκαρφαλώνει σε μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές του κόσμου. Στην Τσαγκαράδα, θα περπατήσουμε μέχρι το πέτρινο τοξωτό γεφύρι, το παλαιότερο του Πηλίου.

 

Στην λίμνη Κάρλα, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων, θα επισκεφτούμε τον Φορέα Διαχείρισης και θα ενημερωθούμε για τη λίμνη που ξαναγεννιέται και τη μεγάλη οικολογική της σημασία. Θα επισκεφτούμε τον εκθεσιακό χώρο με λαογραφικά στοιχεία της περιοχής, θα κάνουμε ορνιθοπαρατήρηση στον υδροβιότοπο και θα περπατήσουμε στις όχθες της νέας λίμνης.

Στα νεολιθικά χωριά Σέσκλο/Διμήνι, θα περπατήσουμε ανάμεσα σε σπίτια και στενούς δρόμους που χτίστηκαν πριν από 8.000 χρόνια και αποτελούν από τους σημαντικότερους νεολιθικούς οικισμούς της Ευρώπης. Θα μάθουμε σχετικά με τη μετάβαση από το στάδιο του κυνηγού και τροφοσυλλέκτη, στη μόνιμη εγκατάσταση του ανθρώπου, την καλλιέργεια της γης και την εξημέρωση των ζώων.

 

Στο Βόλο, το μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.&Σ. Τσαλαπάτα αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα βιομηχανικού συγκροτήματος στον ελληνικό χώρο. Θα μάθουμε για την παραγωγή τούβλων και κεραμιδιών και την ιστορία των κλιβάνων της πλινθοκεραμοποιίας από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

 

Θα ζήσουμε το Πάσχα σε ατμόσφαιρα κατανυκτική, στον επιτάφιο που θα περιφέρεται σε καλντερίμια και ναΐσκους αλλά και σε θριαμβική, στην Ανάσταση όπου πλήθος κεριών αλλά και βεγγαλικών θα φωτίσουν τις πλατείες. Το λαμπριάτικο τραπέζι θα το ζήσουμε απόλυτα παραδοσιακά σουβλίζοντας τον οβελία στο ύπαιθρο και χορεύοντας με τη βοήθεια του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου Μηλεών "ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ".

Συνοδοί επιστήμονες, σε όλη την εκδρομή, μοιράζονται βιωματική γνώση (περιβαλλοντική εκπαίδευση)
προσφέροντας μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!

 

​ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ*

 

1η ΗΜΕΡΑ - Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/04/2019

07:30 Αναχώρηση από Αθήνα (Μετρό Εθνική Άμυνα, παράδρομος ανόδου Λεωφ. Μεσογείων). Μετά από τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε στον αρχαιολογικό χώρο Σέσκλο/Διμήνι όπου μέσα από μια μοναδική διαδρομή θα μάθουμε σχετικά με τη μετάβαση από το στάδιο του κυνηγού και τροφοσυλλέκτη στη μόνιμη εγκατάσταση του ανθρώπου, την καλλιέργεια της γης και την εξημέρωση των ζώων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.&Σ.Τσαλαπάτα, στο Βόλο, όπου θα ξεναγηθούμε για την παραγωγή τούβλων και κεραμιδιών και την ιστορία των κλιβάνων της πλινθοκεραμοποιίας από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Μετά από βόλτα και φαγητό στη συνοικία «παλιά» του Βόλου, θα μεταφερθούμε με πούλμαν στο χωριό Βυζίτσα του Πηλίου, ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Τακτοποίηση στα καταλύματα. Παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου, ελεύθερο βράδυ.

 

2η ΗΜΕΡΑ - Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 27/04/2019

Μετά το πρωινό μας στον ξενώνα θα αναχωρήσουμε για την λίμνη Κάρλα. Θα ενημερωθούμε στον Φορέα Διαχείρισης όπου θα παρακολουθήσουμε μια παρουσίαση με οπτικοακουστικό υλικό για την ιστορία της λίμνης και την επαναδημιουργία της, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων. Οι άνθρωποι του Φορέα θα μας ξεναγήσουν στον εκθεσιακό χώρο με λαογραφικά στοιχεία της περιοχής και έπειτα θα μας συνοδεύσουν στις όχθες της λίμνης για ορνιθοπαρατήρηση, με κυάλια και τηλεσκόπια. Στη συνέχεια, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή στο βουνό, θα μεταφερθούμε με πούλμαν στο χωριό Τσαγακαράδα όπου θα πεζοπορήσουμε στο μονοπάτι του παλαιότερου πέτρινου γεφυριού και θα καταλήξουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικά εδέσματα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βυζίτσα. Τα μεσάνυχτα θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία και αμέσως μετά Αναστάσιμο εορταστικό δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού.

3η ΗΜΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28/04/2019

Μετά το πρωινό μας στον ξενώνα και μέχρι το μεσημέρι, θα ξεκινήσουμε στις Μηλιές μια σειρά δραστηριοτήτων στη φύση του Πηλίου. Οι ντόπιοι φίλοι μας, θα μας μυήσουν στα μυστικά φροντίδας των αλόγων τους, θα περιηγηθούμε με άλογα ανάμεσα σε πεύκα και έλατα, θα γνωρίσουμε βιωματικά την τέχνη της μελισσοκομίας και της βοτανολογίας και τέλος θα παρασκευάσουμε με τα χεράκια μας παραδοσιακές πίτες. Στη συνέχεια, θα ζήσουμε την κορύφωση της Λαμπρής με το υπαίθριο σούβλισμα του πατροπαράδοτου οβελία, που θα πρωταγωνιστήσει στο γιορτινό, πλούσιο με εδέσματα τραπέζι. Θα διασκεδάσουμε με τοπικά παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, ακολουθώντας τα βήματα μελών του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου Μηλεών.

 

4η ΗΜΕΡΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29/04/2019

Μετά το πρωινό μας στον ξενώνα, θα πεζοπορήσουμε από τη Βυζίτσα μία εντυπωσιακή διαδρομή με πλούσια φύση, καταρράκτες, καταλήγοντας στις γραμμές του τρένου και τον σταθμό του θρυλικού Μουτζούρη στις Μηλιές.  Θα γευματίσουμε δίπλα στον σταθμό και αμέσως μετά θα ζήσουμε το ταξίδι του θρυλικού Μουτζούρη με τον πλέον νοσταλγικό και περιπετειώδη τρόπο. Μια αργή διαδρομή που περνά από παλιά τοξωτά γεφύρια, ελαιώνες, πλαγιές και ρεματιές με πλούσια άγρια βλάστηση. Θα καταλήξουμε στα Άνω Λεχώνια από όπου θα αναχωρήσουμε με πούλμαν για Αθήνα με αναμενόμενη ώρα άφιξης 23:00.

 

* το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να τροποποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (ανά άτομο)

Ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τα 25 άτομα

Δίκλινο 310€

Μονόκλινο 360€

Παιδιά μέχρι 5 χρονών δωρεάν

 

​Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται:

 

 • Όλα τα μεταφορικά με πούλμαν, οδηγό, διόδια

 • 3 διανυκτερεύσεις με πρωϊνό στο ξενοδοχείο Στώικος

 • Δραστηριότητες:
  - Είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους Σέσκλο/Διμήνι
  - Είσοδο, επίσκεψη και ενημέρωση στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης λίμνης Κάρλα
  - Παρατήρηση πουλιών με κιάλια και ενημέρωση για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής της λίμνης Κάρλα
  - Είσοδο και ξενάγηση στο μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.&Σ. Τσαλαπάτα
  - Εισιτήριο για το τρενάκι Μουτζούρης για τη διαδρομή Μηλιές - Άνω Λεχώνεια
  - Πεζοπορίες με συνοδούς (Μηλιές, Βυζίτσα, Τσαγκαράδα)
  - Ενημέρωση για τα βότανα του Πηλίου και τις χρήσεις τους σε προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς
  - Σεμινάριο μελισσοκομίας στη φύση από τοπικό μελισσοκόμο
  - Περιήγηση με άλογα σε δάσος
  - Παρασκευή παραδοσιακής πίτας στη φύση
  - Παραδοσιακοί χοροί

 • Πλούσιο Πασχαλινό γεύμα με υπαίθριο σούβλισμα του πατροπαράδοτου οβελία

 • 3 συνοδοί επιστήμονες σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής με σκοπό την γνωριμία του ιδιαίτερου και μεγάλης σημασίας οικοσυστήματος της περιοχής

 • Λήψη και διανομή φωτογραφιών

 • Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση εκδρομής από τη Γεωπαιδεία

 • Φόρος Διαμονής (Τέλος Διανυκτέρευσης), οι φόροι και οι νόμιμες κρατήσεις της επιχείρησής μας

Στην τιμή της εκδρομής δεν περιλαμβάνονται:

 • Αγορές στα τοπικά μαγαζιά

 • Ό,τι δεν αναφέρεται παραπάνω


Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής,
κόστος, τρόπους κράτησης, πληρωμής,

τον προτεινόμενο ρουχισμό και εξοπλισμό,
τους όρους και προϋποθέσεις εδώ:

Ολυμπιονικών 9Α ΤΚ 15232 Χαλάνδρι| info@geopedia.gr | τηλ. 2130299551 |Κιν. 6984198181

 • Γεωπαιδεία ΚοινΣΕπ Facebook
 • Γεωπαιδεία ΚοινΣΕπ Instagram

© 2017 ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ ΚΟΙΝΣΕΠ