ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Πήλιο - Λίμνη Κάρλα

3 ημέρο Φώτων    4-6 Ιανουαρίου 2020

Αποδράστε με τη Γεωπαιδεία και ελάτε να γνωρίσουμε, ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας
και το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων.
Ζήστε μαζί μας ένα 3ήμερο γεμάτο δραστηριότητες, στο Πήλιο και τη λίμνη Κάρλα.

 

Στο Πήλιο, τη θερινή κατοικία των θεών και την πατρίδα των Κενταύρων, βάση μας θα έχουμε τη Βυζίτσα, ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Από εκεί, θα πεζοπορήσουμε σε μονοπάτια με πλούσια βλάστηση που καταλήγουν σε σπηλιές Κενταύρων και όμορφους καταρράκτες. Στο γραφικό χωριό Μηλιές, θα κάνουμε βόλτα με άλογα μέσα σε δάσος, θα γνωρίσουμε την τέχνη της μελισσοκομίας και της βοτανολογίας, θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας πηλιορείτικες πίτες, θα γευτούμε παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές. Θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν μέσα σε ξύλινα βαγόνια που σέρνουν οι ατμομηχανές του Μουτζούρη, το θρυλικό τρενάκι που σκαρφαλώνει σε μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές του κόσμου. Στην Τσαγκαράδα, θα περπατήσουμε μέχρι το πέτρινο τοξωτό γεφύρι, το παλαιότερο του Πηλίου.

 

Στην λίμνη Κάρλα, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων, θα επισκεφτούμε τον Φορέα Διαχείρισης και θα ενημερωθούμε για τη λίμνη που ξαναγεννιέται και τη μεγάλη οικολογική της σημασία. Θα επισκεφτούμε τον εκθεσιακό χώρο όπου με σύγχρονα εποπτικά μέσα θα γνωρίσουμε το φυσικό περιβάλλον της λίμνης Κάρλα και τη μακρόχρονη αλληλεπίδρασή του με την ανθρώπινη παρουσία. Θα κάνουμε ορνιθοπαρατήρηση στον υδροβιότοπο και θα περπατήσουμε στις όχθες της νέας λίμνης.

Στα νεολιθικό χωριό Διμήνι, ένας από τους σημαντικότερους νεολιθικούς οικισμούς της Ευρώπης, θα περπατήσουμε ανάμεσα σε σπίτια και στενούς δρόμους που χτίστηκαν πριν από 7.000 χρόνια. Θα μάθουμε σχετικά με τη μετάβαση από το στάδιο του κυνηγού και τροφοσυλλέκτη, στη μόνιμη εγκατάσταση του ανθρώπου, την καλλιέργεια της γης και την εξημέρωση των ζώων.

 

Ένα «οδοιπορικό» σε παραδοσιακές γεύσεις με φρέσκες τοπικές πρώτες ύλες συμπληρώνει την εκδρομή.

 

​Συνοδοί επιστήμονες, σε όλη την εκδρομή, μοιράζονται βιωματική γνώση (περιβαλλοντική εκπαίδευση)
προσφέροντας μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!

 

ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΠΗΛΙΟ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΠΗΛΙΟ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΠΗΛΙΟ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΠΗΛΙΟ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΠΗΛΙΟ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΠΗΛΙΟ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΠΗΛΙΟ
ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ | ΠΗΛΙΟ

​ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ*

 

1η ΗΜΕΡΑ (4/1/2020)

07:30 Αναχώρηση από Αθήνα (Μετρό Εθνική Άμυνα, παράδρομος ανόδου Λεωφ. Μεσογείων). Μετά από τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε στον αρχαιολογικό χώρο Διμήνι όπου μέσα από μια μοναδική διαδρομή θα μάθουμε σχετικά με τη μετάβαση από το στάδιο του κυνηγού και τροφοσυλλέκτη στη μόνιμη εγκατάσταση του ανθρώπου, την καλλιέργεια της γης και την εξημέρωση των ζώων. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την λίμνη Κάρλα. Στον Φορέα Διαχείρισης, μέσω σύγχρονου οπτικοακουστικού υλικού, θα ενημερωθούμε την ιστορία της λίμνης και την επαναδημιουργία της, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων. Οι άνθρωποι του Φορέα, έπειτα θα μας συνοδεύσουν στις όχθες της λίμνης για ορνιθοπαρατήρηση, με κυάλια και τηλεσκόπια.  Στη συνέχεια θα φάμε σε ταβέρνα στην πλατεία στα Κανάλια. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε με πούλμαν στο χωριό Βυζίτσα του Πηλίου, ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Τακτοποίηση στα καταλύματα. Ελεύθερο βράδυ για βόλτα και φαγητό στο χωριό.

 

2η ΗΜΕΡΑ (5/1/2020)

Μετά το πρωινό μας στον ξενώνα και μέχρι το μεσημέρι, θα ξεκινήσουμε στις Μηλιές μια σειρά δραστηριοτήτων στη φύση του Πηλίου. Οι ντόπιοι φίλοι μας, θα μας μυήσουν στα μυστικά φροντίδας των αλόγων τους, θα περιηγηθούμε με άλογα ανάμεσα σε πεύκα και έλατα, θα γνωρίσουμε βιωματικά την τέχνη της μελισσοκομίας και της βοτανολογίας και τέλος θα παρασκευάσουμε με τα χεράκια μας παραδοσιακές πίτες. Ελεύθερος χρόνος στις Μηλιές για καφέ, επίσκεψη της εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μηλεών Μαγνησίας. Στη συνέχεια, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή στο βουνό, θα μεταφερθούμε με πούλμαν στο χωριό Τσαγακαράδα όπου θα πεζοπορήσουμε στο μονοπάτι του παλαιότερου πέτρινου γεφυριού και θα καταλήξουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικά εδέσματα. Το βράδυ επιστροφή στη Βυζίτσα.

3η ΗΜΕΡΑ (6/1/2020)

Μετά το πρωινό μας στον ξενώνα, θα πεζοπορήσουμε από τη Βυζίτσα μία εντυπωσιακή διαδρομή με πλούσια φύση, καταρράκτες, καταλήγοντας στις γραμμές του τρένου και τον σταθμό του θρυλικού Μουτζούρη στις Μηλιές.  Θα γευματίσουμε δίπλα στον σταθμό και αμέσως μετά θα ζήσουμε το ταξίδι του θρυλικού Μουτζούρη με τον πλέον νοσταλγικό και περιπετειώδη τρόπο. Μια αργή διαδρομή που περνά από παλιά τοξωτά γεφύρια, ελαιώνες, πλαγιές και ρεματιές με πλούσια άγρια βλάστηση. Θα καταλήξουμε στα Άνω Λεχώνια από όπου θα αναχωρήσουμε με πούλμαν για Αθήνα με αναμενόμενη ώρα άφιξης 23:00.

 

* οι δραστηριότητες της εκδρομής ενδέχεται να τροποποιηθούν/ακυρωθούν λόγω καιρικών συνθηκών.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (ανά άτομο)

Ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τα 25 άτομα

Τρίκλινο 220€

Δίκλινο 230€

Μονόκλινο 280€

Παιδιά μέχρι 10 χρονών 40% έκπτωση

 

​Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται:

 

 • Όλα τα μεταφορικά με πούλμαν, οδηγό, διόδια

 • 2 διανυκτερεύσεις με πρωϊνό στο ξενοδοχείο Στώικος

 • Φαγητά (ημιδιατροφή)
  - 2 πρωινά
  - 3 γεύματα σε διαφορετικές ταβέρνες (Κανάλια, Τσαγκαράδα, Μηλιές) με τοπικά εδέσματα

 • Δραστηριότητες:
  - Είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο Διμήνι
  - Είσοδο, επίσκεψη και ενημέρωση στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης λίμνης Κάρλα
  - Παρατήρηση πουλιών με κιάλια και ενημέρωση για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής της λίμνης Κάρλα
  - Εισιτήριο για το τρενάκι Μουτζούρης για τη διαδρομή Μηλιές - Άνω Λεχώνεια
  - Πεζοπορίες με συνοδούς (Μηλιές, Βυζίτσα, Τσαγκαράδα)
  - Περιήγηση με άλογα σε δάσος
  - Ενημέρωση για τα βότανα του Πηλίου και τις χρήσεις τους σε προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς
  - Ενημέρωση για μελισσοκομία στη φύση από τοπικό μελισσοκόμο
  - Παρασκευή παραδοσιακής πίτας στη φύση

 • Συνοδοί επιστήμονες σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής με σκοπό την γνωριμία του ιδιαίτερου και μεγάλης σημασίας οικοσυστήματος της περιοχής

 • Λήψη και διανομή φωτογραφιών

 • Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση εκδρομής από τη Γεωπαιδεία

 • Φόρος Διαμονής (Τέλος Διανυκτέρευσης), οι φόροι και οι νόμιμες κρατήσεις της επιχείρησής μας

Στην τιμή της εκδρομής δεν περιλαμβάνονται:

 • Αγορές στα τοπικά μαγαζιά

 • Ό,τι δεν αναφέρεται παραπάνω


Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής,
κόστος, τρόπους κράτησης, πληρωμής,

τον προτεινόμενο ρουχισμό και εξοπλισμό,
τους όρους και προϋποθέσεις εδώ: